TERUG
Kerkconcert
Concert met koormuziek uit Duitse Romantiek
Francisc-Xaver

Concert met koormuziek uit Duitse Romantiek
BINNENSTAD - Het Gereformeerd Kamerkoor Amersfoort wil het nieuwe jaar graag beginnen met een concert met koormuziek uit de Duitse Romantiek. Dat concert is op 22 januari in de St.Franciscus Xaveriuskerk in Amersfoort.Het GKA heeft in de 40 jaren van haar bestaan muziek uitgevoerd uit verschillende perioden van muziekgeschiedenis. Soms was dat muziek met begeleiding van orgel, piano of orkest, maar steeds heeft het koor ook a capella programma’s uitgevoerd. Ook in dit programma worden bijna alle koorwerken zonder instrumentale begeleiding uitgevoerd.

De titel van het programma is ontleend aan het werk van Heinrich von Herzogenberg dat op het programma staat: ‘Das ist mir lieb’ - een compositie met als tekst een deel van psalm 116. Daarnaast zingt het koor psalmen van Mendelssohn-Bartholdy, en wel psalm 100, psalm 43 en psalm 22. Van Brahms zingen we het bekende motet ‘Warum ist das Licht gegeben dem Mühseligen?’ op teksten uit verschillende bijbelboeken, onder andere Job en Klaagliederen. Bruckner is in het programma vertegenwoordigd met zijn prachtige ‘Christus factus est’. Ook van Rheinberger zingen we een paar motetten, onder andere zijn prachtige ‘Abendlied’.
En van Schubert klinkt zijn psalm 23, en dat is een compositie voor vierstemmig dameskoor met piano.

Solistische medewerking wordt verleend door de bariton Karel Martin Ludvik en de pianist Ernst Munneke. Zij vertolken samen o.a. de Vier ernste Gesänge van Johannes Brahms.

Kortom een boeiend programma met prachtige muziek uit de Duitse Romantiek.
‘Das ist mir lieb’, een concert met muziek uit de Duitse Romantiek door het Gereformeerd Kamerkoor Amersfoort onder leiding van Jannes Munneke, met Karel Martin Ludvik, bariton en Ernst Munneke, piano,

op zaterdag 22 januari 2011, 20.00 uur, in de St.Franciscus Xaveriuskerk, ’t Zand 29, Amersfoort.


Kaarten à € 17,50 (kinderen t/m 12 jaar gratis, jongeren tot 18 jaar € 12,50) verkrijgbaar bij Festivo Klassiek, Hendrik van Viandenstraat 21, Van Hooren en Van Hees Muziek, Zuidsingel 8a, bij leden van het koor en via www.gka.nl.

 

 

 


bron: De Stad Amersfoort uitgave: 07 jan 2011
bericht nr. 11275 :  geplaatst op 08-01-2011 en 1685 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken