TERUG
Financiën
De kerk als plek om bij te tanken
Oud-Kath. Parochie

De kerk als plek om bij te tanken
Gezicht van de kerk

Een kerk is meer dan een gebouw. Zij krijgt een menselijk gezicht door de personen die er actief zijn. Mensen die zich door de christelijke boodschap laten inspireren tot daden. In deze rubriek bevragen wij vrijwilligers over hun werk in de kerk.
Deze keer Mieke van ít Erve- Verhey, penningmeester van de oudkatholieke Jorisparochie aan ít Zand en secretaris van de Stichting restauratie Kunstbezit.

Mieke van ’t Erve: ,,In onze parochie is er echte interesse voor elkaars wel en wee. Meer als een plicht zie ik dat als een cadeautje dat je elkaar kunt geven.”

 

Wat doe je in het dagelijks leven?
,,Gelukkig mag ik genieten van mijn pensioen. Ik was boekhouder,dus is het is niet zo verwonderlijk dat ik als penningmeester werd gevraagd. Ik ben goed thuis in die materie en doe dat ook graag. Daarnaas thelp ik mee als invalkracht bij een zwembad bij mij vlak in de buurt en doe nog wat gezellige dingen,kortom lekker bezig.”
Je hebt vorig jaar een Award gekregen,


waarvoor was dat?
,,Ik kreeg de Kerkbalans Award 2010 uitgereikt. De jury oordeelde dat het bijzonder was zoals onze parochie aan ‘Kerkbalans’ werkt. Wij vinden dat ‘Kerkbalans’ het hele jaar het verantwoordelijkheidsgevoel van de parochianen moet stimuleren en niet alleen in die twee actieweken in januari. Verder wil ik me steeds duidelijk verantwoorden.
Iedereen mag de financiële gegevens inzien of om uitleg vragen. Op grond van feiten moeten parochianen er vertrouwen in kunnen hebben dat we goed met de gegeven centen omgaan."

Dat kost je dus het nodige?

,,Dat klopt, maar ik heb aan onze kerk ook veel te danken. Ik ben van huis uit oudkatholiek, dus ik ken zowat iedereen. In onze parochie is er echte interesse voor elkaars wel en wee. Iemand laten merken dat je weet dat het al weer drie jaar geleden is dat… doet wonderen. Meer als een plicht zie ik dat als een cadeautje dat je elkaar kunt geven. Ik zet me graag voor onze kerk in omdat zij zoveel speciaals geeft wat je elders in onze samenleving niet vindt. Soms kan ik tijdens een viering echt het gevoel hebben dat de heilige Geest aanwezig is. Ja ik geloof, ik ben er vast van overtuigd dat er meer is dan vlees en botten. De kerk is erg belangrijk voor me. Het is eigenlijk de enige plek waar ik kan bijtanken, eens echt tot mezelf kan komen en de band met God kan beleven.”

 

 

 


bron: De Stad Amersfoort, kerkpagina Raad van kerken Amersfoort uitgave: 05 jan 2011
bericht nr. 11256 :  geplaatst op 05-01-2011 en 1172 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken