TERUG
Kerkmuziek
Amersfoorts gezin centraal bij Nederland Zingt op Zondag
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2010-12-05)

Amersfoorts gezin centraal bij Nederland Zingt op Zondag
AMERSFOORT - Deze week gaat ds. Arie van der Veer in Nederland Zingt op Zondag op bezoek bij Geke Niemeijer die met haar gezin in Amersfoort woont. Geke is getrouwd met Marnix en samen hebben ze drie kinderen.

Met z'n vijven vormen ze een bijzonder gezin, want hun oudste dochter heeft een ontwikkelingsstoornis, hun tweede dochter heeft een verstandelijke beperking en de jongste van het stel heeft al veel zware hartoperaties moeten ondergaan. Toch is het over het algemeen een vrolijke boel in Huize Niemeijer. Meer informatie op www.eo.nl/nederlandzingtopzondag.

In januari 1989 vertrekken Geke en Marnix naar Thailand, waar Marnix voor vluchtelingenorganisatie ZOA aan de slag gaat. Met hun paar maanden oude dochter Rieke vertrekken ze naar Bangkok. Geke is daar onder meer actief als vrijwilliger, ze bezoekt Nederlanders in gevangenissen en helpt in een weeshuis.
In Thailand wordt duidelijk dat Rieke een ontwikkelingsstoornis heeft. Korte tijd later adopteren de Niemeijers dochter Kaanda, die - zo blijkt later - een verstandelijke beperking heeft. In het Aziatische land wordt ook de jongste, zoon Harmen, geboren. Kort na zijn geboorte komt aan het licht dat hij een ernstige hartkwaal heeft.

Door de gezondheidsproblemen van hun kinderen, zien Marnix en Geke zich gedwongen terug te gaan naar Nederland. Het valt hen niet altijd mee om voor hun gehandicapte kinderen in kerk en samenleving een plekje te bemachtigen. Maar mede dankzij hun ervaringen in Thailand hebben ze de meeste problemen weten te overwinnen. Daarover vertelt Geke in de komende uitzending van Nederland Zingt op Zondag.

Naast het gesprek met Geke houdt ds. Arie van der Veer een meditatie en bijbellezing. De gesprekken worden afgewisseld door koor- en samenzang.

Nederland Zingt op Zondag, zondag 5 december om 9.00 uur op Nederland 1

 

 

 bericht nr. 11126 :  geplaatst op 29-11-2010 en 1362 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken