TERUG
Kerkelijke Musea
Dag van de Amateurkunst - Open Monumentendag 11 sept
Kerken in Amersfoort
De Amersfoortse amateurkunstverenigingen openen het nieuwe seizoen met een openbare presentatie ‘De Dag van de Amateurkunst'. Deze dag wordt in samenwerking met het comité van de ‘Open Monumentendag' georganiseerd.

Amersfoort is een actieve stad op amateurkunstgebied en herbergt ruim 70 koren, 14 korpsen, 5 orkesten, 5 volksdansverenigingen, 20 toneelverenigingen, 4 fotoclubs, 1 filmclub en 1 literaire club binnen haar stadsmuren.

De Dag van de Amateurkunst biedt een breed scala aan optredens van koren, korpsen, muziekverenigingen, solisten, dansclubs, fotoclubs en toneelverenigingen.

In een optreden van ca. 25 minuten geven de verenigingen een impressie van hun nieuwe programma. Het publiek krijgt uitgebreid de gelegenheid om met de diverse groepen kennis te maken en kan zich laten informeren over de diverse mogelijkheden die er in Amersfoort zijn om zich bij een vereniging aan te sluiten. Daarnaast biedt het programma alle ruimte aan de bezoekers van de ‘Open Monumentendag' om de panden te bezichtigen.

De kerken op 't Zand vormen een prachtig decor voor de vele koren en muziekgroepen die daar optreden. Als u even doorloopt kunt u 's middags nog optredens meemaken in de Oud-Katholieke kerk, St. Rochuskapel en Evangelisch Lutherse kerk.

Op het St Jorisplein kunt u vanaf 13.30 uur kijken en misschien zelfs wel meedoen met de dansvoorstellingen die door zes verschillende groepen worden gepresenteerd. Alle vormen van dans komen aan bod.

Bij de Johanneskerk is het een gaan en komen van koren, solisten, orkesten. Hier komen alle soorten muziek bij elkaar.

Op het plein voor het nieuwe RCE gebouw, waarin ook KAdE is gevestigd, kunt u kennismaken met de mallet en percussieband van KAMV die speciaal voor de Open Monumentendag een optreden samen met het Folklor Dansensemble hebben gemaakt waarbij zij het thema van de Open Monumentendag ‘de smaak van de 19e eeuw' omarmen.

Daarna volgt nog een prachtig optreden van het Harmonieorkest van Wilskracht.

Op het vrolijke pleintje achter de Sint Joriskerk, de Groenmarkt, kunt u de hele middag muziek beluisteren van onder andere Coda en Veluwe Brass, Oranje, gevolgd door volksdansen en kleine optredens van koren.

Als u wat verder doorloopt kunt u In het karakteristieke pand Nieuwstraat 17 een voorstelling van de toneelvereniging Tejaterthuis bijwonen. Viermaal kunt u 's middag een korte voorstelling meemaken. Tijdens deze voorstelling wordt het publiek verzocht om niet in en uit te lopen.

Zelfs vanaf de boten van de Waterlijn die op de prachtige grachten van Amersfoort varen kunt u gezang horen.

Op het Lieve Vrouwekerkhof kunt u de kunstmarkt bezoeken. Ruimt veertig kramen zijn hier opgezet en geven een mooie impressie van het kunstleven in Amersfoort. Amersfoort onthaalt u op een warme muzikale dag.

Voor de argeloze voorbijganger die zich in het kader van de Open Monumentendag naar Amersfoort heeft begeven moet het een aangename verrassing zijn om zoveel bedrijvigheid bij de monumenten aan te treffen. De monumenten kunnen rustig bezichtigd worden en de mooie muziek die in verschillende panden te beluisteren valt zorgt voor een sfeervolle combinatie.

Op de dag zelf is er bij het VVV, maar ook op de diverse locaties gratis een plattegrond met alle locatieplaatsen af te halen, waarbij het totale programma is opgenomen.

Zie ook www.bureaukunsteducatie.nl

Kerken en pleinen binnenstad

zaterdag 11 september, 11.00-17.30 u.

gratis

Info: 033-4798023


bron: De Stad Amersfoort uitgave: 01 sep 2010
bericht nr. 10709 :  geplaatst op 02-09-2010 en 998 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken