TERUG
Evenementen
Open Monumentendag 2010 in Amersfoort incl Overzicht Religieus Erfgoed
Gemeente Amersfoort

Open Monumentendag 2010 in Amersfoort
incl Overzicht Religieus Erfgoed
Tijdens de Open Monumentendagen staat Park Randenbroek centraal. Dit is een uniek stukje groen midden in Amersfoort. Ondanks de geringe oppervlakte kent het park een grote verscheidenheid aan bomen en struiken, planten en dieren. Tussen 1605 en 1660 woonden de familie Van Campen op Landgoed Randenbroek, waaronder de beroemde architect en schilder Jacob van Campen. In de inmiddels vertrouwde Open Monumentendagspecial van de Amersfoort Pocket wordt een overzicht gegeven van alle opengestelde monumenten.


Carla Oldenburger schrijft een artikel over park Randenbroek. Ook zijn er diverse wandelingen onder leiding van een gids. Traditiegetrouw vindt gelijktijdig met de Open Monumentendag in Amersfoort de Dag van de Amateurkunst plaats, waarbij de Amersfoortse amateurkunstverenigingen het nieuwe seizoen met een openbare presentatie openen.
Het programma biedt alle ruimte aan bezoekers om de panden te bezichtigen. In 2009 was de zondagopenstelling een groot succes, die vele extra bezoekers naar Amersfoort heeft getrokken.
Ook dit jaar heeft daarom een aantal bijzondere monumenten de deuren geopend voor publiek.
De zondagopenstelling is van 12.00-17.00 uur. De uitgave van de Amersfoort pocket is te koop bij VVV en Observant.
zie


bericht nr. 10670 :  geplaatst op 24-08-2010 en 2673 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken