TERUG
Gebed(sdiensten)
Themazondag over christen en werk

Themazondag over christen en werk
Op 7 november moet er een landelijke themazondag komen over christen-zijn op je werk. Zes christelijke organisaties hebben dit initiatief genomen. De zes organisaties willen zo aandacht vragen voor de kloof tussen het geloven op zondag en het werkzame leven in de rest van de week.

Alpha-cursus Nederland, Bedrijfsgebed, CBMC, christennetwerk GMV, Geloven op Maandag en Impact Netwerk werken hiermee voor het eerst samen. Hoewel hun leden uiteenlopen van christelijke zakenmensen tot werknemers, richten ze zich allemaal op werkende christenen. Gezamenlijke doelstelling is om het geloof in het zakelijk leven door te laten klinken.

De organisaties worstelen met dezelfde vraag: hoe bereiken we de kerk? Ze constateren een verschil tussen wat er zondag in de kerk te horen is en de dagelijkse praktijk in de rest van de week.

Volgens Maarten Pijnacker Hordijk van Bedrijfsgebed lijken kerken niet te beseffen dat die kloof er is. "Christenen op het werk hebben behoefte aan steun vanuit hun kerk. In de preek wordt vrijwel geen aandacht besteed aan onderwerpen waarmee christenen op hun werk geconfronteerd worden, terwijl zo'n 60 tot 80 procent van de volwassen kerkgangers door de week midden in de wereld zitten."

Het initiatief past in het fenomeen themazondagen. Jan Bakker van de Alpha-cursus kwam op het idee naar aanleiding van het succes van de relatiezondag op Valentijnsdag. Alle landelijke kerken en gemeenten, van PKN tot rooms-katholiek, zijn aangeschreven met het verzoek hun achterban hierover te informeren. Op de website www.christenzijnopjewerk.nl zijn preekschetsen beschikbaar. Tot nu toe hebben drie lokale kerken zich aangemeld.

 

 bericht nr. 10644 :  geplaatst op 17-08-2010 en 2294 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken