TERUG
Publiciteit
Komst Orthodoxe kerk naar Vathorst van de baan
Kerken in Amersfoort
VATHORST - De komst van een oosters Orthodoxe kerk naar Vathorst is van de baan. De initiatiefnemer voor het project, Stephan Bakker, heeft Ontwikkelingsbedrijf Vathorst laten weten dat het project op dit moment geen complete financiŽle dekking heeft. De optie op de locatie is daarmee vervallen.


Bewoners aan de Weteringkade en Durgerdamhaven waren fel tegen de komst van een Oosters-Orthodoxe kerk schuin tegenover hun woningen. Het bestuur van de Vereniging van Eigenaren (VvE) van appartementencomplex de Baluster op de hoek Weteringkade/Durgerdamhaven had al aangegeven alle middelen aan te wenden om een wijziging van het bestemmingsplan tegen te houden.

Als reden waarom de bouw van een Oosters Orthodoxe kerk wordt afgeblazen, wordt gezegd dat het in het huidige financiële klimaat lastig is om investeerders te interesseren voor dit bouwproject in Vathorst. ,,Het dagelijks bestuur van de Orthodoxe Parochie Amersfoort heeft daarom moeten besluiten om geen gebruik te maken van de optie op de beoogde locatie'', aldus een mededeling van het Ontwikkelings Bedrijf Vathorst. .
De beoogde bouwlocatie komt, met het vervallen van de optie van de Parochie, in zijn geheel te vervallen. Ontwikkelingsbedrijf Vathorst zal de gracht daarom direct na de bouwvak in de zomer van 2010 alsnog in zijn geheel ontgraven.

bron: De Stad Amersfoort uitgave: 12 jul 2010
bericht nr. 10580 :  geplaatst op 12-07-2010 en 1310 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken