TERUG
Werelddiaconaat Zending
3xM brengt christelijke jongerentelevisie naar Senegal en Burkina
Kerken in Amersfoort
AMERSFOORT - 'Nouvelle Génération' zal in juli voor het eerst via 2STV in Senegal en Canal 3 in Burkina Faso worden uitgezonden. Dat meldt de in Amersfoort gevestigde Nederlandse stichting 3xM die lokale partnerorganisaties in Azië, West-Afrika en Oost-Europa helpt bij het produceren en uitzenden van christelijke televisie.

Het programma geeft jongeren een handreiking om hun problemen te boven te komen. 'Nouvelle Génération' doet dit door voorbeelden te laten zien van jongeren die uit een uitzichtloze situatie zijn gekomen. Getuige de reacties van jongeren uit het publiek, spreekt dit erg aan en stimuleert het om zelf actie te ondernemen om zo hun leven met Gods hulp (weer) richting te geven.

De eerste dertien afleveringen zijn intussen verzonden naar beide landen. Het andere succesvolle jongerenprogramma 'Miel Mortel' over HIV/AIDS wordt in Senegal en Burkina Faso al enige tijd uitgezonden. Het is de bedoeling dat de programma's elkaar twee-wekelijks afwisselen. Het is opmerkelijk dat een tweede christelijk programma in landen waar de meerderheid van de bevolking moslim is zo snel kan worden uitgezonden. In Senegal vertelde de vertegenwoordiger van het TV station: ,,Dit programma is precies wat we nodig hebben." Met de uitbreiding van het programma aanbod hoopt 3xM meer jongeren te kunnen bereiken met het Evangelie.

Zendingsorganisatie 3xM helpt al 30 jaar lokale christenen met het produceren en uitzenden van televisieprogramma's. Hierbij krijgen uitzendingen en nazorg via internet steeds meer aandacht. Het overdragen van kennis is een onderdeel van de missie. 3xM richt zich vooral op landen waar weinig christenen wonen.

bron: De Stad Amersfoort uitgave: 12 jul 2010
bericht nr. 10579 :  geplaatst op 12-07-2010 en 1249 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken