TERUG
Kerk en Internet
Amersfoortse Podcastpriester bij de Paus
rkamersfoort

Amersfoortse Podcastpriester bij de Paus
AMERSFOORT - De Amersfoortse Katholiek Nederland TV-presentator en 'podcastpriester' Roderick Vonhögen sprak zaterdag met paus Benedictus XVI over het gebruik van nieuwe media in de katholieke Kerk. De ontmoeting vond plaats bij de afsluiting van het congres 'Testimoni Digitali' ('digitale getuigen') waarmee de Italiaanse bisschoppen een impuls willen geven aan het gebruik van nieuwe media door de Kerk. De Amersfoortse priester was één van de sprekers op het congres.


,,Ik vertelde de paus over mijn werk op het gebied van nieuwe media", zegt Vonhögen. ,,Het is vijf jaar geleden dat ik in het Vaticaan begon met podcasten. Vandaag de dag bereik ik bijna een half miljoen mensen over de hele wereld met mijn programma's op televisie en internet."

De paus riep diezelfde ochtend de deelnemers aan het congres op om met een gelovig hart 'een ziel te geven aan de ononderbroken stortvloed van communicatie op het internet'.
,,We willen zonder angst de digitale zee opvaren", aldus de Paus, ,,met dezelfde passie die al tweeduizend jaar het bootje van de Kerk stuurt."

bron: De Stad Amersfoort uitgave: 26 apr 2010
bericht nr. 10374 :  geplaatst op 26-04-2010 en 1914 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken