TERUG
Organisatie
Uitstel fusie
rkamersfoort

Uitstel fusie
De stuurgroep van het parochieverband Regio Amersfoort, waarin de zeven amersfoortse parochies samenwerken, heeft besloten om de fusie van de zeven parochies uit te stellen tot later dit jaar.


De reden is dat één van de parochies een pastoraal inhoudelijk probleem heeft met het bisdom, dat diep ingrijpt in het wezen van die parochie. De andere parochies erkennen het probleem en willen die parochie de tijd geven om samen met hun parochianen te zoeken naar een voor iedereen aanvaardbare oplossing.

Concreet betekent dit dat de geplande fusie en fusieviering op 23 mei aanstaande niet doorgaat en verschuift naar later dit jaar. Een nieuwe datum kan op dit moment nog niet gegeven worden. Verder zullen alle reeds gestarte acties gewoon doorgaan, zoals het zoeken naar kandidaten voor het nieuwe parochiebestuur, locatieraden en pastoraatgroepen.

Ook zal het opzetten van het centraal secretariaat en het updaten van de website gewoon doorgaan.In Mirakel, dat dezer dagen verschijnt, zult u helaas nog lezen dat de fusieviering op 23 mei zal plaatsvinden. Dit is dus niet zo.
Zodra er meer bekend is, zullen wij u daarvan op de hoogte stellen.


W.ten Hoedt
Secretaris R.K. Parochieverband Regio Amersfoortbericht nr. 10264 :  geplaatst op 26-03-2010 en 1815 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken