TERUG
Christelijk Geloof
Niet vastbijten in conflicten
rkamersfoort

Niet vastbijten in conflicten
Gezicht van de kerk
Een kerk is meer dan een gebouw. Zij krijgt een menselijk gezicht door de personen die er actief zijn. Mensen die zich door de christelijke boodschap laten inspireren tot daden. In deze rubriek bevragen wij vrijwilligers over hun werk in de kerk.
Deze keer Irene Vriens, actief in de Heilig Kruis-parochie als lector en vice-voorzitter van het parochiebestuur en daarnaast voorzitter van het fusieoverleg tussen de zeven Amersfoortse rk-parochies.

Irene Vriens wil als bestuurder van De Koperhorst en van haar parochie mensen tot hun recht laten komen.

Wie ben je in het dagelijks leven?

“Sinds 2001 woon ik in Amersfoort, daarvoor heb ik het grootste deel van mijn leven in Den Haag gewoond. Nu ben ik bestuurder van ‘De Koperhorst’, het verzorgingshuis voor ouderen in Liendert.”

Van welke kerk ben je lid?

“Ik ben actief lid van de rooms-katholieke kerk, al sinds mijn 18e. Als zovelen begon ik in het jongerenkoor en vandaaruit ging het verder op allerlei niveaus, in parochie en bisdom. Ik ben parochiaan van de Heilig Kruis-parochie, ben daar lector en vice-voorzitter van het parochiebestuur.

Ik ben dus actief in mijn parochie, maar ook in het overleg tussen de zeven verschillende Amersfoortse parochies. Deze stevenen af op een fusie - met Pinksteren. Ik ben gevraagd voorzitter van dat fusieoverleg te zijn.”

Wat kost je dat en wat levert het op?

“In tijd heb ik vier à vijf dagdelen per week nodig. Mailtjes, vergaderingen, stukken schrijven… ook in het weekend. Met de fusie in het vooruitzicht kost het wel een beetje veel tijd. Ik hoop op wat meer lucht na Pinksteren. Natuurlijk kost dit me energie, maar echt, het gééft me ook veel energie.

Zo draag ik mijn steentje bij en ben ik met mijn geloof bezig. Ik krijg vooral energie van betrokkenheid op mensen - mijn rode draad. In de Koperhorst probeer ik evengoed als in de kerk voorwaarden te scheppen zodat mensen zich thuis kunnen voelen, fijn wonen en plezierig kunnen werken. Het gaat er mij om dat mensen tot hun recht komen, in de kerk, in de samenleving.

Besturen is voor mij meer dan alleen maar zaken regelen. De inhoud speelt er voortdurend in mee. Kerkenwerk brengt ook problemen mee, zeker wanneer zoals nu teugels strakker worden aangetrokken. Ik zoek dan of er ruimte blijft. Niet vastbijten in conflicten en in wat (nog) niet kan, zoals wel eens in de oecumene gebeurt. Er blijft zoveel goeds en moois mogelijk!

 

 

 

 


bron: De Stad Amersfoort, kerkpagina Raad van kerken Amersfoort uitgave: 17 febr 2010
bericht nr. 10099 :  geplaatst op 17-02-2010 en 3478 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken